Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Isop - Hyssopus officinalis
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Eviggrønn busk som blir ca 60 cm høy og vid. Aromatisk busk som tiltrekker seg fordelaktige insekter. Blomstrer fra juli til september. Blader og unge skudd er spiselige rå - sterk aromatisk smak som minner om noe mellom salvie og mynte. Bladene kan tørkes til senere bruk.
Urtekildens Planteleksikon om Isop
Formering av isop
: Lett: Noe vanskelig
: Svært vanskelig
Frø : Spirer etter 2 uker hvis jordtemperaturen når 20°c på dagtid.
Deling : Tuedeles på våren eller høsten.
Stiklinger : Mykvedstiklinger , grønnvedstiklinger og semimodne stiklinger fra våren til høsten. Hælstiklinger på 5-7 cm. Hælstiklinger med grønnvedvekst i april til mai kan plantes ut i løpet av sommeren. Hælstiklinger av semimoden vekst i juni og juli trenger en vinter i veksthus.